Kom met ons mee beleven en genieten. Neem deel aan het ruime vrijetijdsaanbod van Kompas en kies zelf waar je zin in hebt.

#leutigleven

Dagondersteuning

We bieden op weekdagen dagondersteuning aan in Open Plek en Omega:

Open Plek heeft een aanbod aan activiteiten met een sterke link naar de buurt. Er is plek om te bewegen of relaxen, om creatief te zijn en te experimenteren, om in de natuur of met dieren te werken en zelfs om vorming te volgen. Theater en dans, uitdagingen met een VR-bril, helpen op de kinderboerderij of manège, computerles, het kan er allemaal! We werken ons aanbod uit samen met en op maat van de deelnemers.

De site ligt in Wondelgem, net naast het openbaar park Vyncke-Bovyn, ideaal voor buitenactiviteiten!

Open Plek - Klimoplaan 37 in Wondelgem

In dagcentrum Omega kan je werken, bewegen, creatief zijn, vorming volgen of deelnemen aan belevingsgerichte activiteiten. Er zijn verschillende groepen, waaronder ook een groep waarin we personen met intensievere zorgvragen ondersteunen. Daar is extra aandacht voor persoonlijke verzorging en de activiteiten focussen meer op zintuiglijke waarneming en basale ervaring.

De site ligt aan de rand van Wetteren, vlakbij de Schelde, ideaal om te genieten van de natuur en de buitenlucht!

Omega - Gentsesteenweg 155 in Wetteren

We beschikken over een busdienst die je thuis ophaalt en terug brengt als je in de regio Wondelgem of Wetteren woont.

Je kan naar Open Plek of Omega komen met een persoonsvolgend budget (PVB) of via rechtstreeks toegankelijke hulpverlening (RTH).

Vrijetijdsaanbod

Op Schok (activiteiten)

Mensen ontmoeten, samen eten, samen dansen… Op verschillende plaatsen in Gent komen we samen om iets te drinken, organiseren we verschillende eetfestijnen (barbecue, ontbijt,…) en sluiten het jaar steeds af met onze Bal Final. Wekelijks organiseren we bovendien vrijetijdsactiviteiten voor jong en oud. We gaan bowlen, naar de cinema of museum, doen een avonturenparcours of maken samen een wandeling. In de zomer bezoeken we samen allerlei festivals. Bekijk ons programma en schrijf in.

Wil je ons iets vragen?

Bel 09 216 26 66 of mail naar [email protected].

opzwier_logo

Op Zwier (vakanties)

Voor wie zelfstandig woont, organiseren we met Op Zwier reizen. Maar ook voor wie extra ondersteuning en verzorging nodig heeft. Je kan een citytrip doen, een actieve of ontspannen vakantie in binnen-of buitenland, cultuur opsnuiven of gewoon puur genieten. Bekijk ons programma en schrijf in.

Wil je ons iets vragen?

Bel 09 216 26 61 of mail naar [email protected].

Logo VT coaching blauw

Vrijetijdscoaching

Is dit niet wat je zoekt? Dan kunnen we jou ook individueel begeleiden & samen zoeken naar een toffe hobby op jouw maat! We werken de drempels weg om deel te nemen aan activiteiten van een ‘gewone’ club of vereniging. Voor deze begeleiding is een VAPH erkenning niet noodzakelijk. Bij voorkeur woon je in regio Gent en woon je niet in een residentiële setting. De dienstverlening is gratis. Bekijk ook onze flyer.

Interesse?

Onze zorgbemiddelaars helpen je graag verder. Bel 09 216 26 60 of mail [email protected].

logo ROS – Kompas

Rap op Stap

Heb je een beperkt budget? Het Rap Op Stap kantoor helpt jou met het boeken van vakanties, daguitstappen, sport- en cultuuractiviteiten in Vlaanderen, het samenstellen van budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. Lees meer in onze Rap op Stap folder.

Interesse?

Neem contact op via 0490 56 14 80 (kantoor Wondelgem), 09 216 26 64 (kantoor Sint-Kruis-Winkel) of [email protected]

Ondersteuning op maat van jouw organisatie?

Wil je jouw vrijetijdsorganisatie toegankelijker maken voor mensen met een beperking, maar weet je niet waar te beginnen of bots je ergens tegen aan?

Stel jouw vraag via [email protected] en we bieden ondersteuning op maat van jouw organisatie via een vorming of een traject.

Mogelijke thema’s: jongeren en volwassenen met een beperking, inclusie en diversiteit.

footer

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.