Of je nu bij ons verblijft of niet, bij Kompas kan je de handen uit de mouwen steken.

Dagondersteuning

We bieden op weekdagen dagondersteuning aan in Open Plek en Omega:

Open Plek heeft een aanbod aan activiteiten met een sterke link naar de buurt. Er is plek om te bewegen of relaxen, om creatief te zijn en te experimenteren, om in de natuur of met dieren te werken en zelfs om vorming te volgen. Theater en dans, uitdagingen met een VR-bril, helpen op de kinderboerderij of manège, computerles, het kan er allemaal! We werken ons aanbod uit samen met en op maat van de deelnemers.

De site ligt in Wondelgem, net naast het openbaar park Vyncke-Bovyn, ideaal voor buitenactiviteiten!

Open Plek - Klimoplaan 37 in Wondelgem

In dagcentrum Omega kan je werken, bewegen, creatief zijn, vorming volgen of deelnemen aan belevingsgerichte activiteiten. Er zijn verschillende groepen, waaronder ook een groep waarin we personen met intensievere zorgvragen ondersteunen. Daar is extra aandacht voor persoonlijke verzorging en de activiteiten focussen meer op zintuiglijke waarneming en basale ervaring.

De site ligt aan de rand van Wetteren, vlakbij de Schelde, ideaal om te genieten van de natuur en de buitenlucht!

Omega - Gentsesteenweg 155 in Wetteren

We beschikken over een busdienst die je thuis ophaalt en terug brengt als je in de regio Wondelgem of Wetteren woont.

Je kan naar Open Plek of Omega komen met een persoonsvolgend budget (PVB) of via rechtstreeks toegankelijke hulpverlening (RTH).

Arbeidszorg

Wil je graag werken, maar lukt betaald werk jou (nog) niet, dan is arbeidszorg iets voor jou. Waar kan je werken?

Villa Ooievaar
Hier kan je werken als ober, in de bediening, als barman, als sous-chef of als afwasser. Het sociaal restaurant vind je in park Vyncke-Bovyn in Wondelgem. Je kan er elke middag terecht voor een betaalbare warme maaltijd en taart. Werk je mee aan dit project, dan word je ingepland voor een shift van 4 uur.

Bar Baudelo

In het lunchcafé van het Gentse Industriemuseum kan je werken in de bediening of in de keuken. We serveren er broodjes, pasta's, quiches en dessertjes en trekken de lokale Gentse kaart.

werken

Bakkerij en kookatelier
Op de site De Wal bevindt zich een professionele bakkerij en kookatelier. Daar produceren we heerlijke taartjes, soepen en quiches voor onze horecazaken. Je kan er komen werken als bakker of hulpkok.

De Fikserij
Op deze werkplek voeren we opdrachten uit voor externe bedrijven: inpakken, etiketteren, stempelen, afwegen,... het kan er allemaal! Daarnaast maken we ook duurzame producten om te verkopen in onze webshop Wijs Gemaakt.

Pictogrammen-11

Tuinonderhoud
Hier kan je werken als tuinier. Het tuinteam onderhoudt het groen op de sites van Kompas, maar ook van andere organisaties en privépersonen in Gent. We maaien gras, snoeien struiken, halen onkruid weg en doen soms een aanplanting. We werken steeds op locatie, maar vertrekken ’s morgens vanuit het atelier van Labeur op de UCO-site. Onze werkdag begint om 9u en stopt om 17u.

Pictogrammen 10

Op een werkplek naar keuze via begeleid werken
Eén van onze jobcoaches bekijkt met jou welk werk je wil doen en gaat samen met jou op zoek naar de ideale werkplek. Dit kan echt overal zijn: in een bibliotheek, op een boerderij, bij een dierenarts, op een school, in een broodjeszaak of in een kinderopvang. Er kan heel wat.

Activeringstraject
Tijdens een activeringstraject van maximaal 18 maanden helpt één van onze jobcoaches jou met stages in een regulier bedrijf. De bedoeling is dat je na dit activeringstraject in staat bent om door te stromen naar een betaalde job.

footer

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.