Bij Kompas kan je in verschillende woonvormen verblijven.

We hechten heel veel belang aan individuele begeleiding op maat en bieden dit aan op al onze sites.
zelfstandig_logo

Alleen wonen

Woon je alleen of met je partner en kind(eren), dan kunnen we je mobiele begeleiding aanbieden. Afhankelijk van je budget en wat je nodig hebt, komen we één of meerdere keren langs bij jou thuis. Maar je bent ook welkom bij ons voor een gesprek. Dit kan overdag of s’ avonds tot 22.00. We hebben ook een 24-uurs permanentie die telefonisch oproepbaar is.

We helpen jouw leven mee kleur te geven op vlak van werk, gezin, vrije tijd, relaties, gezondheid, administratie en andere. Waar jij vragen rond hebt, zoeken wij rond mee. Wij zorgen ook voor een vervanger als jouw vaste begeleid(st)er op verlof is.

We werken op verplaatsing vanuit Wondelgem/Mariakerke, Eeklo, Wetteren en Sint-Kruis-Winkel. Aanmelden kan via onze zorgbemiddelaars.

Daarnaast is ook wonen in een studio van Kompas een optie. Er zijn 4 studio’s op de site Moervaart. Elke woning heeft zijn eigen keuken, badkamer, zithoek, slaapkamer en terras. Die kan je naar eigen smaak inrichten. De grote tuin met boerderij op de site is gemeenschappelijk.

Er is begeleiding die zorgt voor nabijheid, medicatie, maaltijden, activiteiten,… Je kan ook aansluiten op dagbesteding of gaan werken en je doet zelfstandig of met begeleiding je boodschappen en vrijetijdsactiviteiten.

samenwonen

Samen wonen

Kompas heeft groepswoningen waar je met 3 of 4 mensen samenwoont. Je hebt je eigen kamer. De keuken, badkamer en woonkamer gebruik je gemeenschappelijk.

Samen sta je in voor de organisatie van het huishouden zoals de afwas, koken, poetsen, vuilnis sorteren, wassen, … Maar wees gerust: Kompas ondersteunt je hierbij. Er wordt met je afgesproken welke begeleiding je wenst. Dat kan op vlak van je budget, papierwerk, vrije tijd, …

We zijn 24 op 24 uur telefonisch bereikbaar.

studio_logo

Kortverblijf of logeren

Op al onze sites kan je ook kort verblijven. Dat kan om op vakantie te komen, om te proeven van verschillende woonvormen of als je er gewoon even tussenuit wil.

tehuis_logo-150×107

Wonen in een leefgroep

Kompas heeft 3 sites waar je in een leefgroep kan wonen.
Neem een kijkje bij de verschillende woonsites in Mariakerke, Wondelgem en Sint-Kruis-Winkel voor meer informatie.

ONZE LOCATIES

In De Wal kan je komen wonen of werken in een prachtige omgeving middenin het park Vyncke-Bovyn.

Het Zandeken ligt in een rustige woonwijk in Mariakerke.

De woonsite Moervaart is een nieuwbouw op een oud kloosterdomein in het dorp Sint-Kruis-Winkel.

rhode

RHODE MERELBEKE

Rhode is een bungalow park aan de rand van Merelbeke, vlak bij De Schelde.

gondo

GONDE GONTRODE

De Gonde is een zorgsite met woonunits in het landelijke Gontrode.

leiepark

LEIEPARK ASTENE

Leiepark bevindt zich in een parkomgeving in Astene, nabij de Leie. Je kan er wonen in nieuwbouw woonunits.

footer

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.